održan je 17. travnja 2011. godine u Kleščićevoj ulici. Izdan je Pravlinik o natjecanju u pripremi Samoborske češnofke u kojem se navodi
za 15 kg mesne smjese

1.) 11,25 kg svinjske lopatice
2.) 2.25 kg obrezanog svinjskog mesa (špek-slanina)
3.) 1,50 kg nemasne junetine (bez loja)- nije obveza
4.) Začini: ljuta crvena paprika, češnjakova voda, bijelog vina-nije obavezno, sol, mljeveni papar i slador.
5.) Ovoj za punjenje: svinjska tanka crijeva

Pravila ocjenjivanja i bodovanje, kod pripreme samoborske češnofke, OCJENJUJE SE:

1.) Tehnička izvedba u pripremi max. 20 bodova
2.) Urednost tanjura(lonca, kotla) i kuhara max. 20 bodova
3.) Izgled jela max. 25 bodova
4.) Okus jela max. 25 bodova
5.) Vanjski ukupni dojam nastupa max. 10 bodova

maksimalno = 100 bodova

Sastav ocjenjivačke komisije za 2011 god.

1. dr.sc. Dubravko Viduć predsjednik
2. mr.sc. Tomislav Skendrović član
3 mr.sc. Krunoslav Znika član

Sudionici festivala su mjesni odbori Bobovica, Braslovje, Bregana, Celine, Franjo Bučar, Domaslovec, Gradna, Grdanjci - OPG Kršlin, Lug Samoborski, Mala Rakovica, Otruševec, Samoborski Otok, Smerovišće i Velika Rakovica.

Rezultati:

1 Mjesni odbor Domaslove
2 Mjesni odbor Otruševec
3 Mjesni odbor Bobovica