5. festival Samoborske češnofke održan je 12. travnja 2014. godine. Sudjelovalo je 16 mjesnih odbora i gradskih četvrti Jarušje, Giznik-Anindol, Lug Samoborski, Mala Rakovica, Bobovica, Domaslovec, Gradna, Velika Rakovica, Podvrh, Braslovje, Sveta Helena, Vrhovčak, Klokočevec Samoborski, Hrastina Samoborska, Rakov Potoki i Veliki i Mali Lipovec

Sastav ocjenjivačke komisije za 2014 god.

4. festival Samoborske češnofke održan je 20. travnja 2013. godine u Klaeščićevoj ulici. Nastupilo je 10 mjesnih odbora Podvrh, Rakov Potok, Mala Rakovica, Grdanjci, Milan Lang, Lug Samoborski, Velika rakovica, Bobovica, Celine Samoborke i Hrastina Samoborska.

Sastav ocjenjivačke komisije za 2011 god.

3. festival Samoborske češnofke održan je 01.04.2012. godine u Klaeščićevoj ulici. Jutro je osvanulo s snijegom no 14 "hrabrih" ekipa je nastupilo i dočekalo sunce na proglašenju.
Nastupili su mjesni odbori Braslovje, Podvrh, Velika Rakovica, Otruševec, Lug Samobrski, Bobovica, Celina Samoborske, Mala Rakovica, Cerje Samoborsko, Rakov Potok, Farkaševec Samoborski, Otok Samoborski, Hrastina Samoborska i gradski mjesni obor Ljudevit Šmithen.

održan je 17. travnja 2011. godine u Kleščićevoj ulici. Izdan je Pravlinik o natjecanju u pripremi Samoborske češnofke u kojem se navodi
za 15 kg mesne smjese

1.) 11,25 kg svinjske lopatice
2.) 2.25 kg obrezanog svinjskog mesa (špek-slanina)
3.) 1,50 kg nemasne junetine (bez loja)- nije obveza
4.) Začini: ljuta crvena paprika, češnjakova voda, bijelog vina-nije obavezno, sol, mljeveni papar i slador.
5.) Ovoj za punjenje: svinjska tanka crijeva

U sklopu 6. Samoborskog proljetnog sajma (koji predstavlja veliko bogatstvo ponude proizvođača autohtnoh prehrambenih proizvoda kao i čitavog niza ostalih tradicijskih proizvoda koji čine gastronomski i turistički identitet Samobora. Organizacijom Sajma promovira se etno-gastronomska tradicija Samobora: sir, vrhnje, rudarska greblica, češnofke, samoborska salama, bermet, muštarda, samoborske kremšnite, med, domaća vina, voćne rakije, proizvodi od ljekovitog bilja, razne pekarske delicije te proizvodi tradicijskih obrta i suvenira.