uz pomoć Zagrebačke županije i Grada Samobora, a u skladu s planom i programom rada, članovi i gosti Udruga, su 25.09.2023. godine bili na studijskom putovanju u Graz, točnije u mesnicu Mosshammer GmbH. Više nagrađivana mesnica, koja djeluje već u trećoj generaciji, opredijelila se za kvalitetan proizvod s dodanom vrijednošću. Posebno se je bilo interesantno upoznati s mesnicom koja radi 24 sata dnevno točnije mesomatima gdje se mogu nabaviti dobro ohlađeni izbor Mosshammer delicija. Prisutni su se upoznali s načinom prerade do finalnog proizvoda kao i tržišnim zakonima Austrije do stavljanja proizvoda na police, koji su mnogo više poticajniji i jednostavniji od Hrvatskih što uvelike pospješuje proizvodnju, a samim time i smanjuje cijenu koštanja proizvoda. U sklopu mesnice se može i nabaviti gotova topla hrana, njihovi kvalitetni konzervirani proizvodi, kao i jednostavno objedovanje i dr. Također pruža razne seminare i tematske radionice. Nakon uspješnog obilaska Fleischerei Mosshammer GmbH, obiđena je i Štajarska vinska cesta točnije vinski podrum Dveri-​Pax u Jarenini (novo obnoljena kurija starija od 450 godina), koja nastavlja više od 800 godina dugu benediktinsku tradiciju proizvodnje vina na području sjeveroistočne Slovenije.